header photo

Praktijk voor PMT
Werkzaam door geheel Brabant.

Frank Thijssen


Ik ben 56 jaar oud en vader van twee jongens van 17 en 12 jaar. Ik ben 32 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg waarbij ik heb gewerkt met voornamelijk kinderen, jongeren en jong- volwassenen met uiteenlopende problematiek.

De passie voor het PMT vak is ontstaan gedurende mijn werkzaam zijn binnen de Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Met name de concrete effecten van de Psychomotorische Therapie maakte een diepe indruk op mij.

Daar waar men elkaar ontmoet in het bewegen wordt de communicatie gemakkelijk en als vanzelf sprekend. Woorden zijn dan niet meer altijd nodig.

Zo heeft het me aangezet het vak eigen te maken. In 1998 studeerde ik af aan de post HBO psychomotorische kindertherapie te Breda. Kort daarna startte ik de praktijk voor Psychomotorische therapie.

Mijn doel hierbij was hand in hand met cliënt en hun systeem de hindernissen in hun leven te tackelen. Dicht bij hen te werken en beschikbaar te zijn. Gebruik maken van directe communicatie en helikopteren over de casus is hierbij essentieel. Dit alles heeft nu zijn beslag gekregen.

Inmiddels is het me gelukt gedurende de praktijkvoering enkele uitstekende therapeuten aan de praktijk te binden. Zij stellen zich hieronder aan U voor.

Markov de Weijer


Ik ben 41 jaar oud en vader van 2 meiden van 10 en 11 jaar, inmiddels al enige tijd samen met een nieuwe partner en haar dochter van 14. Ik ben ruim 18 jaar werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg waarbij ik heb gewerkt met jongeren, jong volwassenen en volwassenen met uiteenlopende problematieken. De laatste 10 jaar ben ik full-time werkzaam binnen de praktijk als psychomotorisch therapeut en ben ik sinds begin 2014 mede eigenaar geworden. Voor mij een stap om het reeds bestaande bedrijf inhoudelijk en bedrijfsmatig verder mee door te mogen laten groeien.

De passie voor mijn vak als psychomotorisch therapeut is ontstaan vanuit een behoefte om inhoudelijk meer richting te kunnen geven aan hulpverleningsprocessen dan ik binnen de kaders van reguliere instellingen kon bewerkstelligen. In het klein heb ik mogen ervaren hoe essentieel het voor iemand is om letterlijk weer in beweging te komen. Inmiddels ervaar ik nog dagelijks dat psychomotorische therapie een laagdrempelig en krachtig middel is om mensen te bereiken. Ondanks dat ik zeer veel situaties heb meegemaakt, kan ik nog steeds verrast worden door wat ik mag ontmoeten.

Binnen het brede scala aan problematieken wat we behandelen binnen de praktijk heb ik me ruime kennis en ervaring in de zeer complexe, multi-problem hulpvragen. Daarbij ligt mijn expertise met name bij persoonlijkheids- en hechtingsstoornissen, Autisme Spectrum Stoornissen, agressie-regulatie.

Naast dat ik werk met kinderen en jongeren begeleid ik meerdere volwassenen in persoonlijke trajecten, geef ik trainingen aan (zorg-)teams, leraren en gedragsdeskundigen.

Nadine den Ouden-van den Hoven


Ik ben Nadine, 43 jaar jong, en kom uit Schijndel. Ik ben getrouwd met Marcel en wij hebben samen 2 zoons van 8 en 10 jaar.

Ik heb mijn diploma directiesecretaresse al weer 20 jaar op zak, en mijn ervaring als secretaresse opgedaan in een diversiteit aan bedrijven en branches. Het is mijn passie mijn leidinggevende(n) en collega's optimaal te ondersteunen en ontzorgen; daar word ik oprecht blij van.

Mijn werk is ontzettend gevarieerd. De ene dag heb ik contact met gemeenten, CJG of opvoedondersteuners, de andere dag maak ik facturen, en houd ik me bezig met het up to date houden van ons cliëntenbestand en het digitale berichtenverkeer. Alle aspecten van aanmelding tot einde zorg komen administratief aan bod. Geen dag is hetzelfde, en dat maakt mijn werk extra leuk!

Fleur van Bommel


Mijn naam is Fleur van Bommel, ik ben 23 jaar oud en kom uit Liessel. Ik heb een opleiding Psychomotorische Therapie afgerond aan de Han in Nijmegen en daarnaast ben ik afgelopen jaar geslaagd voor de master Bewegingswetenschappen in Maastricht. Ik vind het leuk om te sporten, vooral in volleybal ben ik fanatiek. Daarnaast houd ik van lekker koken. Ik ben sinds mei 2017 werkzaam voor de praktijk en werk op verschillende plekken in Noord-Brabant. Ik vind het heel leuk om op de verschillende plekken met verschillende mensen te werken. Afstemmen op de individuele persoon is dan ook erg belangrijk. Iedere therapie is weer anders en dat maakt het werk uitdagend!

Door middel van sport en spel, maar ook lichaamsgerichte oefeningen laat ik cliënten ervaren om uiteindelijk tot een gewenste verandering te komen. Vaak is sport of spel voor cliënten een laagdrempelige manier om steeds meer over zichzelf te vertellen en om te oefenen met nieuw gedrag. Hierbij praten we over gedrag, gedachten en gevoelens, maar gaan we vooral in de actie! Daarnaast vind ik het belangrijk het systeem van een cliënt bij de behandeling te betrekken en korte lijntjes te hebben met ouders, begeleiders en anderen.

Max Vorstenbosch


Ik ben 26 jaar oud en kom uit Vught. Ik ben twee jaar werkzaam als psychomotorisch therapeut binnen de geestelijke gezondheidszorg. Hier heb ik ervaring op mogen doen met uiteenlopende doelgroepen in alle leeftijdscategorieën. Sinds april ben ik werkzaam binnen de praktijk voor PMT.

Mijn passie voor PMT is ontstaan door een alsmaar versnellende maatschappij, die een beroep doet op ieder persoon (jong en oud). Het mee willen in deze stroming op alle gebieden (sociaal, emotioneel, school, vereniging, gezin, werk etc.) kan zorgen voor een disbalans en overvraging. De uitdaging voor mij is het herstellen van deze balans, onderzoeken waar iemands krachten liggen en deze krachten versterken.

Door samen in beweging te gaan (of juist tot stilstand te komen) gaan we aan de slag met jouw hulpvraag en wordt er gezocht naar verbinding met jezelf en de ander. De kracht van PMT bevindt zich in het bewust worden van jouw gevoel en gedrag in dit moment. Ook kun je direct nieuwe ervaringen op doen door te oefenen met nieuw gedrag. Je gedrag heb je immers altijd bij je en is beïnvloedbaar. Door het inzetten van beweging is niet altijd nodig om te praten. Het doen staat centraal! Dit maakt dat PMT bij veel mensen aansluit, ieder mens is vrijwel constant in beweging.

Ik heb mijn ervaring voornamelijk op mogen doen met stemmingsproblematiek, ADHD, autisme, agressie-regulatie en licht verstandelijk beperkten met (ernstige) gedragsproblematiek. Deze ervaring zet ik nu met veel plezier in binnen de behandeling/ begeleiding van cliënten van de praktijk.

Susan Ackermans


Mijn naam is Susan Ackermans, ik ben 26 jaar en kom uit Den Bosch. In februari 2016 heb ik de opleiding tot psychomotorische therapeut succesvol afgerond aan de HAN te Nijmegen. Hierna ben ik eerst 4 maanden gaan reizen in Zuid-Oost Azië. Reizen is een grote passie van mij. Het ervaren van andere culturen, overtuigingen en de andere manier van leven vind ik dan ook erg interessant. Dit is ook iets wat ik mee neem in mijn werk als Psychomotorische therapeut. Ik ben nieuwsgierig naar de overtuigingen en gedragingen van elk individu.

Sinds november 2017 ben ik met plezier werkzaam binnen de praktijk voor pmt. Tijdens de therapie kom ik samen met de mensen in beweging en gaan we samen ontdekken waar overtuigingen en gedragingen vandaan komen. Daar waar bestaande gedragingen niet helpend zijn, wordt er geoefend met nieuw/ander gedrag. Dat is wat mij aantrekt in het werken als behandelaar binnen de praktijk voor pmt.

Het helpen van cliënten van verschillende leeftijden met verschillende opvoedingen, kwaliteiten en mogelijkheden maakt het werk elke dag weer anders. Vaak hoeft er niet veel gesproken te worden, maar is het in beweging zijn, het gebruik van sport en spel, maar ook ontspanningsoefeningen al zeer waardvol. Naast mijn werk als pmt-er werk ik ook als begeleider binnen een gespecialiseerde behandel afdeling voor volwassenen met een problematiek binnen het autisme spectrum stoornis.

Simone Geuijen


Mijn naam is Simone Geuijen, ik ben 27 jaar en woon samen in Herten. In 2013 ben ik afgestudeerd aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en kon toen niet wachten om aan de slag te gaan als psychomotorisch therapeut.

Sinds maart 2018 werk ik voor Praktijk voor PMT. Hiernaast heb ik een eigen praktijk in Midden-Limburg, waar ik naast teambuilding en workshops, PMT aanbied aan met name kinderen en jeugdigen. Hiervoor heb ik in een GGZ-instelling gewerkt met volwassenen in de (forensische) psychiatrie.

In mijn vrije tijd ben ik graag actief en creatief bezig. Ik maak muziek, loop hard, squash en ben een beginnend surfer. Het mooie van surfen vind ik het spel van de natuur en de wind. Het is een kunst om berusting te vinden in de onvoorspelbaarheid ervan, net zoals het leven, met zijn ups en downs. En daar staat PMT voor mij voor: op een speelse en laagdrempelige manier toewerken naar een toenemend bewustzijn en zodoende belemmerende gedragspatronen leren doorbreken. Een balans vinden tussen het leren verdragen van heftige emoties en plezier (terug)vinden in het leven. Het lichaam liegt niet en is een krachtig instrument, dat belangrijke signalen afgeeft. Ik vind PMT zo'n mooi vak, omdat het zowel anderen als mijzelf, op een praktische manier betekenis leert geven aan deze signalen.

Frederique van Rijn


Ik ben 25 jaar oud en ik woon in Eindhoven. In 2015 ben ik afgestudeerd als psychomotorisch therapeut en inmiddels heb ik zowel tijdens als na mijn studie al een aantal verschillende doelgroepen gezien. Februari 2019 ben ik gestart bij de Praktijk voor PMT.

Wat ik zo mooi vind aan psychomotorische therapie is het zichtbaar worden van gedrag tijdens spel en activiteiten en samen hier naar kijken. Bewegen is een fijne manier om met elkaar in contact te komen waarbij allerlei verschillende thema’s naar voren kunnen komen zoals: contact maken met je eigen lichaam, omgaan met grenzen, respecteren van de grenzen van de ander, vragen om hulp, ontspanning en vertrouwen. Door de transfer te maken naar het dagelijks leven kunnen veel belemmeringen worden aangepakt.

Naast het werk binnen de praktijk zet ik mijn vak gerelateerde kwaliteiten ook graag in als vrijwilliger bij de Scouting, Surf en Durf en Stichting de Ster. Hier kan ik als mens en als psychomotorisch therapeut veel betekenen voor de kinderen en jongeren."on a team, it's not the strength of the individual players, but it is the strength of the unit and how they all function together."

Bill Belichick